За още близо 200 семейства започна санирането днес

В още три жилищни блока в Разград започна санирането днес – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград..
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, кметът на града д-р Валентин Василев, представители на строителни фирми и на три жилищни блока подписаха днес протоколи за откриване на строителни площадки по три обекта в областния град. Близо 200 семейства ще живеят в по-топли, по-уютни, а и по-скъпи апартаменти след приключването на строително-ремонтните работи по Националната програма за енергийна ефективност.
„От името на премиера Бойко Борисов и правителството на България Ви поздравявам заради това, че сте единни и задружни, успели сте да се обедините, за да живеете по-добре и да сте частица от една нова България и една нова Европа“ – обърна се към жителите на блоковете на бул. „Бели Лом“ 60, бул. „Бели Лом“62 и „Абритус“16 Областният управител. Г-н Хюсмен поздрави и кмета на Разград и неговия екип за това, че местната управа работи добре по Националната програма за енергийна ефективност, само за година и половина в седем обекта е започнало саниране.
Фирмите, спечелили процедурите за работа и по трите обекта, имат опит в подобни дейности, техните представители увериха жителите на блоковете, че ще работят качествено и в срок.
„Интерхолд“ ЕООД-София е фирмата, която ще извърши СМР на стойност 649 306,45 лв. без ДДС и 64 930,65 лв. без ДДС – непредвидени разходи в блока на бул. „Бели Лом“60. Срокът на изпълнение е 173 дни. Надзорник на обекта е  „Пловдивинвест“ АД, гр. Пловдив. В този блок живеят 69 семейства.

2018-04-04T15:51:17+00:00